Wykonanie
Były kotlety z
musztardą,
kapustą,
serem żółtym,
kaszą gryczaną,
papryką,
ogórkiem i
serem,
parówką i
kapustą ..a teraz
pora na kotlety z
burakiem i
ziemniakiem..trochę
dziwne połączenie..ale wyszły dosyć smaczne..przepis znalazłam w książeczce Najlepsze kotlety ,ale ciut zmieniłam..50 dkg
mięsa mielonego1
cebula1
ziemniak1/2 marynowanego
buraka ćwikłowego1
żółtko [dałam całe
jajko]4 łyżki
mleka [nie
dawałam]4 łyżki
bułki tartej2 łyżki
olejusólmieszanka przyprawCebulę posiekać i podsmażyć na
oliwie.
Ziemniaka i
buraka zetrzeć na drobnej tarce.Do
mięsa dodać podsmażoną
cebulkę, starty
burak i
ziemniak,trochę
bułki tartej i resztę składników, doprawić i wymieszać.Uformować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju.Dopiec w gorącym piekarniku.