Wykonanie
Parę dni temu kupiłam foremkę do pieczenia mini
ciasteczek na patyku...u mnie w
sumie są bez patyczków [patyczki dołączone były do foremek], ale to bez znaczenia..Przepis na ciasto znalazłam tutaj , ale muszę poszperać i wynaleźć jeszcze inny..

70 g
mąki pszennej [mieszanka
mąki z
mąką kokosową ]20 g
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
proszku do pieczenia60 g
cukru [ u mnie mieszanka z
cukrem kokosowym ]60 g
masła2
jajkaskórka otarta z 1
cytryny lub
limonkiDodatkowo
czekoladaposypkaRozgrzać piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem lub 190 stopni w opcji: grzanie górne i dolne.Suche składniki wymieszać ze sobą , dodać resztę składników i wymieszać ręcznie lub za pomocą robota kuchennego na puszystą masę.Wypełnić masą połowę formy "bez dziurek" i wygładzić powierzchnię. Przykryć górną połową formy.Piec przez około 15 minut.Po upieczeniu wystudzić, następnie zanurzyć
ciasteczka w rozpuszczonej
czekoladzie i obtoczyć w posypce.Wstawić do lodówki na kilkanaście minut .





