Wykonanie

Taki deser może być sprytnym sposobem na podanie naszym dzieciom nie zawsze lubianej przez nie
kaszy jaglanej :)Składniki :1 szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej wg tego przepisu1 łyżeczka
miodu1 łyżka
masłaowoce suszoneświeże
owoce sezonowe, u mnie
jagody i
truskawkisezam,
orzechy,
cynamon
Przygotowanie :Do ugotowanej
kaszy dodać
masło i
miód - zmiksowaćDodać
suszone owoce,
sezam, wymieszaćPrzełożyć do pucharków, udekorować
owocami, posypać
cynamonem,

Takim zdrowym kremem można również napełnić kruche babeczki.A jeśli dodamy do niego kilka kropel ulubionego soku to będziemy
mieć kolorowy krem :)Pomysł zaczerpnęłam z książki Stefanii Korżawskiej "Cztery kroki do zdrowia "
Kasza jaglana jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a także mikroelementów : żelaza, wapnia, krzemu. Zawiera również niezwykle wartościowe dla organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe. Wpływa rozgrzewająco na organizm.