Wykonanie
Ciekawa i bardzo zdrowa alternatywa dla wszystkich, którzy lubią klasyczny
budyń. Przepis jest też jak najbardziej dla wegetarian i dla wegan. Pyszna przekąska lub drugie śniadanie. Koniecznie spróbujcie.Składniki:
Kasza jaglana wypłukana*1/2 szklanki
mleka kokosowego1 łyżka
miodu1
banan1 łyżka
soku z cytrynyDodatkowo: Kilka łyżek
owoców u mnie
jagody i
truskawki.*Ka szę jaglaną przed gotowaniem należy dokładnie opłukać w bardzo ciepłej wodzie (kilkakrotnie, zmieniając
wodę, aż do czystej
wody).Przygotowanie:Gotować do miękkości w
mleku kokosowym (ewentualnie pół na pół z
wodą) do całkowitego wchłonięcia płynu, ok. 15 minut. Na 1 porcję
kaszy dajemy 2 porcje
mleka kokosowego. Aby otrzymać szklankę ugotowanej
kaszy jaglanej potrzebujemy około 1/3 szklanki suchej
kaszy.Ugotowaną
kaszę włożyć do pojemnika blendera i zmiksować na idealnie gładki mus.