Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Rybka lubi pływać-
między ...Pierniczki świąteczne »Mamy dziś początek grudnia,robię próbny pasztet Bożonarodzeniowy. Pasztet na kanapki jest idealny. Rozsmarowuje się go lekko. Taka kanapeczka każdemu zasmakuje :)Składniki:
wątróbka drobiowa 500 g
pierś z kurczaka 300 g
schab wieprzowy 200 g1 szklanka
bulionu drobiowegosól do smaku
pieprz biały do smaku
czosnek 8 ząbków ( sprasowanych lub zmielonych)Wykonanie:
Wątróbka drobiowa zawsze 1-2 godziny leży w zimnej wodzie. Czyszczę z błonek i kroje drobno.
Pierś z kurczaka myje i kroje drobno.
Schab myje i tez kroje jak najdrobniej.
Mięsko i
wątróbkę razem smażę na patelni, doprawiam
solą i
pieprzem.
Czosnek sprasowałam i przesmażyłam . Ostudzone składniki przełożyłam do blendera kielichowego. Nie chciał ruszyć skubany, więc wlałam szklankę
bulionu drobiowego. Całość miksowałam do momentu , aż powstała gładka masa. Posmakowałam i brakowało mi ostrości , dodałam jeszcze troszkę
pieprzu. Przygotowałam dwie foremki aluminiowe , wyłożyłam je folią spożywczą i przełożyłam pasztet. Zawinęłam w folię i do lodówki. Najlepiej wstawić na cała noc, następnego dnia jest idealny do smarowania kanapek.
czwartek, 03 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter