Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Murzynek na
mleku z powidłamiPaszteciki ze
schabu ... »Smaczna propozycja ma obiad. Kawał
schabu natartego
majerankiem i plasterkami
czosnku .Składniki:
schab 1,1/2 kg
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku 2 łyżeczkiczerwona mielona
słodka papryka 4 łyżeczkiDodatkowo:
por zielona część 4 listkiWykonanie:
Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym . Nacieramy
schab solą,
pieprzem,
majerankiem,
papryką mieloną słodką.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Nacinamy
schab w poprzek co kawałek i wkładamy w nacięcia plasterki
czosnku.
Schab wkładamy do rękawa naokoło
schabu wkładamy listki
pory. Zostawiamy na godzinę w lodowce w tym rękawie. Po godzinie wkładamy do naczynia żaroodpornego i do pieca wkładamy, pieczemy 1 .1/2 godziny w 190 stopniach. Podajemy z
ziemniakami z
wody pokrojony w plastry.
poniedziałek, 16 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter