Wykonanie
Składniki:6 kotletów
schabowych6 plastrów
szynki wędzonej6 plastrów
sera żółtegosól,
pieprzSos:200 ml
śmietanki 18%500 ml
bulionu drobiowego200 g
serka topionego śmietankowegosól,
pieprz białyczosnekWykonanie:Kotlety
schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić
solą,
pieprzem. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po plastrze
szynki i
sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Bulion zagotować.
Serek topiony rozgnieść i wlać odrobinę gorącego rosołu, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia
serka. Wlać do gotującego się
bulionu i trzepaczką rozmieszać, tak by powstał gładki sos. Dodać
śmietankę. Doprawić
czosnkiem,
białym pieprzem i ewentualnie
solą. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 30-40 w temperaturze ok. 200°.Smacznego!Źródło: [www.
winiary.pl]