Wykonanie
Delikatny i rozpływający się w ustach sos na ciepło do ryb, którego Wam gorąco polecam. Pierwszy raz
jadłam go w tym roku na wigilii pracowniczej, postanowiłam zrobić taki w domu, w oryginalnym wyczułam
śmietanę i
serki topione, wcale się nie myliłam, wyszedł identyczny. Wszystkim smakował ze smażoną miruną, myślę, że będziemy przyrządzać go znacznie częściej niż tylko na Wigilię.Składniki300 ml
śmietanki 18%2 podłużne
serki topione śmietankowe Hochlandodrobina
żółtego sera do zagęszczenia1 mały
brokułpieprzSposób
Brokuł ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Śmietankę zagotować, rozpuścić w niej
serki topione, w razie problemów można całość połączyć blenderem. Przyprawić
pieprzem, dodać
brokuł postrzępiony na drobne kawałeczki, całość w razie potrzeby zagęścić startym na tarce
żółtym serem. Gotowym gorącym sosem polewać
ryby.