ßßß Cookit - przepis na Zrazy z karkówki z kapustą i papryką

Zrazy z karkówki z kapustą i papryką

nazwa

Wykonanie

Składniki
kilka sporych plastrów karkówki
pół papryki czerwonej
1 duża cebula
mała miseczka kapusty zasmażanej (z przepisu zamieszczonym na blogu)
sól
pieprz
vegeta
majeranek
słodka papryka
ziele angielskie
listek laurowy
przecier pomidorowy
Sposób przygotowania
Krok 1
Plastry karkówki trochę potłuc. Przyprawić pieprzem, solą i vegetą. Na środek każdego wyłożyć kapustę kiszoną. Podsmażyć cebulę pokrojoną w dość grube piórka. Paprykę pokroić w długie paski i położyć na cebuli. Posypać wszystko jeszcze trochę przyprawami. Zwinąć wszystko w roladkę i spiąć wykałaczkami.
Krok 2
Podsmażyć zrazy na głębokiej patelni w gorącym tłuszczu. Kiedy będą złociste zalać wszystko wodą i przyprawić vegetą, słodką papryką, solą, pieprzem. Wrzucić ziele angielskie i listek laurowy. Dodać przecier pomidorowy i tak gotować około godziny, uzupełniając nieco wodę, aby się nie przypaliło.
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/2891/zrazy-z-karkowki-z-kapusta-i-papryka