ßßß
Cookit - przepis na Zrazy z karkówki z kapustą i papryką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zrazy z karkówki z kapustą i papryką
Składniki
Karkówka
Papryka czerwona
Cebula
Sól
Pieprz
Vegeta
Majeranek
Papryka słodka
Ziele angielskie
Liść laurowy
Przecier pomidorowy
Wykonanie
Składnikikilka sporych plastrów
karkówki
pół
papryki czerwonej
1 duża
cebula
mała miseczka
kapusty
zasmażanej (z przepisu zamieszczonym na blogu)
sól
pieprz
vegeta
majeranek
słodka papryka
ziele angielskie
listek laurowy
przecier pomidorowy
Sposób przygotowaniaKrok 1Plastry
karkówki
trochę potłuc. Przyprawić
pieprzem
,
solą
i
vegetą
. Na środek każdego wyłożyć
kapustę kiszoną
. Podsmażyć
cebulę
pokrojoną w dość grube piórka.
Paprykę
pokroić w długie paski i położyć na
cebuli
. Posypać wszystko jeszcze trochę
przyprawami
. Zwinąć wszystko w roladkę i spiąć wykałaczkami.Krok 2Podsmażyć zrazy na głębokiej patelni w gorącym tłuszczu. Kiedy będą złociste zalać wszystko
wodą
i przyprawić
vegetą
,
słodką papryką
,
solą
,
pieprzem
. Wrzucić
ziele angielskie
i
listek laurowy
. Dodać
przecier pomidorowy
i tak gotować około godziny, uzupełniając nieco
wodę
, aby się nie przypaliło.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/01/2891/zrazy-z-karkowki-z-kapusta-i-papryka
Przepisy powiązane
GULASZ WOŁOWY
GULASZ Z ANTRYKOTU Z NUTĄ WĘDZONEJ PAPRYKI
Gulasz z karkówki.
Karkówka zapiekana w warzywach podawana z pęczakiem
Pychotkaaa
Składniki powiązane (0)