Meeega pyszny schab, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, potem tylko piec przez godzinkę i rozkoszować się smakiem. Dodatek żurawiny firmy HELIO czyni tę potrawę idealną na Świąteczny Obiad. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni.Składniki0,80 kg schabu200 gram suszonej żurawiny (firmy HELIO)2 łyżki posiekanej natki pietruszki4 łyżki musztardy francuskiej6 łyżek oliwy z oliweksól, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Mięso umyć i oczyścić. Obsypać ze wszystkich stron solą i pieprzem. Małym nożem zrobić w mięsie otwory i powtykać w nie owoceżurawiny. Odłożyć do miski.Krok 2Ok 15 dag żurawiny drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać musztardę francuską i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wlać oliwę i wymieszać wszystkie składniki. Schab obłożyć przygotowaną panierką i mocno docisną, aby nie odpadła w trakcie pieczenia.Krok 3Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 170 st. C.Podawać z ziemniaczkami i (w wersji Wielkanocnej) z sosem chrzanowym.Krok 4Przepis podpatrzony na www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.5/ 10 (6 votes cast)Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską, 8.5 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisySchab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertemBób z masłem, cebulką i czosnkiemWarzywa na zimęKociołek “Carski Trakt”Schab z ziołowo- czosnkowymmasłem