ßßß Cookit - przepis na Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską

Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską

nazwa

Wykonanie

Meeega pyszny schab, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, potem tylko piec przez godzinkę i rozkoszować się smakiem. Dodatek żurawiny firmy HELIO czyni tę potrawę idealną na Świąteczny Obiad. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni.
Składniki
0,80 kg schabu
200 gram suszonej żurawiny (firmy HELIO)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 łyżki musztardy francuskiej
6 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Krok 1
Mięso umyć i oczyścić. Obsypać ze wszystkich stron solą i pieprzem. Małym nożem zrobić w mięsie otwory i powtykać w nie owoce żurawiny. Odłożyć do miski.
Krok 2
Ok 15 dag żurawiny drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać musztardę francuską i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wlać oliwę i wymieszać wszystkie składniki. Schab obłożyć przygotowaną panierką i mocno docisną, aby nie odpadła w trakcie pieczenia.
Krok 3
Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 170 st. C.
Podawać z ziemniaczkami i (w wersji Wielkanocnej) z sosem chrzanowym.
Krok 4
Przepis podpatrzony na www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 8.5/ 10 (6 votes cast)
Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską, 8.5 out of 10 based on 6 ratings
Podobne wpisy
Schab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem
Bób z masłem, cebulką i czosnkiem
Warzywa na zimę
Kociołek “Carski Trakt”
Schab z ziołowo- czosnkowym masłem
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/12/11536/schab-pieczony-z-zurawina-i-musztarda-francuska