ßßß
Ciekawa sałatka na imprezę:) Bardzo interesujące połączenie smaków.Składniki40 dag indykaprzyprawy papryka ostra i słodka, sól, pieprz, czosnek suszony2 średnie czerwone papryki4 średnie kiszone ogórki1 mała czerwona cebula1 duże kwaśne jabłko10 dag makarony (ulubiony, najlepiej świderki )2 łyżki jogurtu greckiego2 łyżki majonezuprzyprawy sól, pieprz, czosnek suszony, papryka ostraSposób przygotowaniaKrok 1Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i paprykami. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Ogórki kiszone obieramy ze skórki. Warzywa i owoce kroimy w kostkę (ogórki, paprykę, jabłko i cebulę). Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką ostrą i słodką.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyIndyk w sosie śmietankowo- pieczarkowymJem zdrowo: Tortilla z papryką i indykiemJem zdrowo: Placuszki z jabłkiem na kefirzePasta rybna