Wykonanie
Ciekawa
sałatka na imprezę:) Bardzo interesujące połączenie smaków.Składniki40 dag
indykaprzyprawy papryka ostra i słodka,
sól,
pieprz,
czosnek suszony2 średnie
czerwone papryki4 średnie
kiszone ogórki1 mała
czerwona cebula1 duże kwaśne
jabłko10 dag
makarony (ulubiony, najlepiej świderki )2 łyżki
jogurtu greckiego2 łyżki
majonezuprzyprawy sól,
pieprz,
czosnek suszony,
papryka ostraSposób przygotowaniaKrok 1Pierś z
indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku
solą,
pieprzem, suszonym
czosnkiem i
paprykami. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.
Ogórki kiszone obieramy ze skórki.
Warzywa i owoce kroimy w kostkę (
ogórki,
paprykę,
jabłko i
cebulę).
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy razem z
majonezem i
jogurtem. Przyprawiamy
solą,
pieprzem,
czosnkiem oraz
papryką ostrą i słodką.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy
Indyk w sosie
śmietankowo-
pieczarkowymJem zdrowo: Tortilla z
papryką i
indykiemJem zdrowo: Placuszki z
jabłkiem na
kefirzePasta rybna