Wykonanie
Te pikantne skrzydełka totalnie nas zaskoczyły, bo naprawdę smakują, jak te z KFC, a nawet lepiej! Chrupiąca panierka, soczyste
mięso - u nas powtórka w Sylwestra.
500 g skrzydełka z
kurczakasól,
papryka ostra,
pieprz cayenne,
słodka paprykamąka do panierowania
olej do smażeniaciasto :
jajkopół łyżeczki
solipół łyżeczki
pieprzu cayennepół lub 3/4 szklanki
mąki1/3 szklanki
mlekaSkrzydełka przekroić w kostkach na 3 części, najcieńsza nie będzie potrzebna.
Mięso obtoczyć w przyprawach, dobrze je nimi natrzeć i zostawić na min. godzinę.Przygotować gęste ciasto naleśnikowe ze zmiksowanego
jajka z
solą,
pieprzem,
mąką i
mlekiem.Do miski wsypać
mąkę, a
olej rozgrzać w głębokim garnku.
Mięso obtaczać w cieście naleśnikowym z każdej strony, a następnie wrzucać do miski z
mąką i ponownie obtaczać.
Mięso wrzucać na rozgrzany ( nie za mocno, bo się przypalą) i smażyć przez około 6 minut na rumiano.