Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Przedstawiam Wam sposób na szybkie i proste wykonanie placuszków
rybnych.Składniki:
Dorsz lub
mintaj- 1/4 kg
Marchew- ok. 40g
Pietruszka korzeń- ok. 40g
Pietruszka nać- ok.18g
Jajko- 1 sztuka
Bułka tarta- 2 łyżki
Mąka- 3 łyżki
PieprzSólMajeranekPrzyprawa do rybPrzepis:
Rybę rozmrozić, wypłukać, usunąć ości i "porwać" na małe kawałki.
Marchew i
pietruszkę zetrzeć na tarce, nać
pietruszki pokroić drobno. Wszystko wrzucić do miski, dodać
jajka,
mąkę ,
bułkę tartą i
przyprawy- wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu z obu stron.Z przepisu wyszło 9 placuszków.Jedna porcja placuszków (4 sztuki) dostarcza:B-9,5g T-2,5g W- 33 g E- 196 kcal WW- 3
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]