ßßß
Cookit - przepis na Gỏi cuốn – świeże, wietnamskie spring rolls w wersji fusion
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gỏi cuốn – świeże, wietnamskie spring rolls w wersji fusion
Składniki
Papier ryżowy
Kurczak
Jarmuż
Ogórki
Kolendra
Szczypiorek
Sól
Chili
Orzeszki ziemne
Wykonanie
Gỏi cuốn uwielbiam w każdej postaci. Lekkie i chłodne stanowią idealną przekąskę na upalne lato. Ostatnio przygotowałam je też w wersji fusion z
kurczakiem
i solidną porcją
jarmużu
.
papier ryżowy
pieczony lub smażony
kurczak
jarmuż
ogórek
kolendra
szczypiorek
sól
,
chilli
sos z
orzeszków ziemnych
Jarmuż
drobno siekamy, przyprawiamy
solą
i
chilli
po czym lekko przesmażamy.
Kurczaka
kroimy w paski.
Ogórka
myjemy i kroimy w słupki.
Kolendrę
i
szczypiorek
myjemy i osuszamy.
Arkusze papieru ryżowego
moczymy w wodzie, kiedy zrobią się miękkie układamy je na dużym talerzu i na środku zaczynamy układać składniki (trochę
kurczaka
,
ogórek
,
jarmuż
,
kolendra
i
szczypiorek
). Gỏi cuốn zawijamy podobnie jak krokiety. Najlepiej smakują tuż po przygotowaniu. Przed jedzeniem maczamy je w sosie z
orzeszków ziemnych
.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/goi-cuon-swieze-wietnamskie-spring-rolls-w-wersji-fusion
Przepisy powiązane
Pasta z pieczonego kurczaka
Raita
Sajgonki na zimno z pomarańczą
Czipsy z jarmużu
Orientalny kurczak z wyrazistą sałatką
Składniki powiązane (0)