Wykonanie
Gdy robię
kurczaka z rożna, czasem zostaje nam sporo
mięsa, zwykle robiłam sałatki, czy też zjadaliśmy "na zimno" do
pieczywa. Ostatnio stwierdziłam że zrobię pastę z
kurczaka do
pieczywa. Pomysł okazał się rewelacyjny! Pasta znika szybko ku mojej radości ;)
Składniki:2 pojedyncze piersi z pieczonego
kurczaka1 szklanka plus 1łyżka
śmietany1łyżka
musztardysól do smaku
pieprz młotkowany z
kolendrą do smaku (u mnie sporo)pęczek
szczypiorkuWykonanie:Usuwamy skórę - nie jest tutaj potrzebna.
Mięso możemy zmielić w maszynce do
mielenia mięsa, lub porwać na mniejsze części dodać
śmietanę i
musztardę, następnie blenderem potraktować - wybrałam właśnie tą opcje.Po dokładnym zmiksowaniu sprawdzamy gęstość pasty, gdy nie będzie dawała nam możliwości swobodnego smarowania na
pieczywie dodajemy jeszcze po łyżce
śmietany, do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji - mieszamy.Przyprawiamy w/g uznania, my lubimy pikantnie więc
pieprzu dosyć sporo wrzucałam, Wy po szczypcie dodawajcie, sprawdzając w którym momencie Wam odpowiada smak.Na końcu dodajemy pocięty
szczypior, mieszamy całość,Podajemy ;)