ßßß

Składniki:2 spore garście sałaty roszponki½ średniej wielkości cukiniikilka zielonych szparagów1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine½ łyżeczki suszonego lub świeżego koperkuSkładniki na miodowo-musztardowy winegret:3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine1 łyżeczka musztardy sarepskiej1 łyżeczka miodusólpieprz½ łyżeczki suszonego lub świeżego koperkuWykonanie:Składniki na sos przekładamy do małej miseczki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy.Sałatę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i wrzucamy do miski. Cukinię myjemy i kroimy na półtalarki. Szparagi myjemy, usuwamy twarde końcówki i kroimy na ok. 4 cm kawałki. Na patelnię wlewamy oliwę wrzucamy cukinie i szparagi, dodajemy koperek. Smażymy kilka minut aż cukinia się ładnie zarumieni a szparagi zmiękną. Warzywa przekładamy na sałatę i polewamy winegretem.Smacznego!