Składniki400 g piersi z kurczaka2 torebkiryżu1 duża marchewkamały por1 jajkooliwa do smażenia1 łyżeczka sosu sojowegopłaska łyżeczka mielonego imbiruząbek czosnkuszczypta kurkumysól i pieprz do smakuszczypta lubczyku suszonegołyżka świeżej posiekanej natki pietruszki1/2 łyżeczki sosu chili1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.2. Kurczaka i warzywa kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym oleju, możemy podlać odrobina wody i dusić do miękkości marchwi.3. Całość przesuwamy na bok patelni w wolnym miejscu wbijamy jajko chwilę smażymy i mieszamy z resztą składników.4. Do naszego dania dodajemy ugotowany ryż, posypujemy wszystkimi przyprawami, delikatnie mieszając, możemy podlać odrobiną wody na końcu, aby powstał sos.