Wykonanie
2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 2 2 Flares ×
Śniadaniowe wypieki to temat bardzo mi bliski. Nie wiem jak Wy , ale ja szaleję za
kaszą, widzicie to z resztą śledząc moje posty. Dziś kolejna kaszowa propozycja – w wersji zapiekanej z
mlekiem i
twarogiem – kremowa i delikatna – do całości użyłam
musli – jest to mój zwycięski przepis dostępny teraz dla Was na stronie BadaPak – ( link do mieszanki : klik) oczywiście możecie użyć półproduktów – i ten przepis umieszczę w tym wpisie. Nie ma to jak sycące śniadanie, oczywiście jeśli zwiększycie proporcję spokojnie może stać się wegetariańskim obiadem.
Składniki:2 porcje:1 1/2 szklanki ugotowanej
kaszy – ok. 100 g suchej1/2 szklanki
musli z orzechami2 łyżki
miodu5
suszonych moreli5 suszonych
śliwek1 1/2 szklanki
mleka100 g
twarogu1/2 łyżeczki
cynamonuPrzygotowanie:Formę natłuszczamy i wysypujemy
otrębami. Piec nastawiamy na 180-190 stopni.
Kaszę mieszamy z
musli i pokrojonymi na pół
morelami i
śliwkami.Dodajemy
cynamon,
mleko,
twaróg i dokładnie mieszamy.Zapiekamy aż wierzch się zezłoci około 15 minut.Podajemy z
jogurtem lub
serkiem.Zapiekanka jest pyszna również na zimno.Powiązane notki:Słodka Bakaliowa
manna z
gruszką japońską czyli zdrowe
słodycze bez
cukruDomowa Bakaliowa
śniadaniowa Granola (
musli) z
miodem z patelni
Pudding z dyni i
kaszy jaglanejOwsianka z lanymi kluskamiKrem
śniadaniowy z
kaszy z
rabarbarem