Wykonanie
przepis:3 łyżki
kaszy jaglanejduża
gruszkapół szklanki
mlekałyżka
mąki sezamowejkopiasta łyżeczka sproszkowanego korzenia macałyżeczka
mioducynamonKaszę uprażyłam na suchej patelni, żeby pozbyć się goryczki i ugotowałam na gęsto. Odlałam nadmiar
wody, dodałam pokrojone 3/4
gruszki i 1/3 szklanki
mleka. Całość dokładnie zblendowałam. Ponownie zagotowałam dodając
mąki sezamowej i maca. Dolałam resztę
mleka i jeszcze raz zblendowałam. Osobno pokroiłam w kostkę pozostałą część
gruszki i udusiłam w miodzie i
cynamonie.Trochę zaniedbałam budynie jaglane. Trochę zaniedbałam ten słoiczek. Dzisiaj się poprawiam.Przede mną znów cały dzień poza domem, obiad na
mieście, kilka spraw do załatwienia i na koniec
pole dance. Więc ani trochę nie narzekam :)pytania?-ASKinstagramMiłego dnia! :)