Wykonanie
Powoli zbliża się sezon na świeże
owoce:
truskawki,
maliny,
jagody,
brzoskwinie...( oh już nie
mogę się doczekać :), W związku z tym najwyższa
pora na wykorzystanie ukrytych zeszłorocznych,
owocowych zapasów. Zrobiłam dziś mały przegląd zamrażalnika i znalazłam pudełeczko ze
śliwkami. Oczywiście od razu wylądowały w śniadaniu :)porcja dla dwóch osób
200g nieugotowanej
kaszy jaglanej200g mrożonych
śliwek1,5 szklanki
mleka3 łyżki
jogurtu greckiegołyżka
mioduszczypta
cynamonuDo garnka przelej
mleko, zagotuj, a następnie dodaj
kaszę jaglaną. Gotuj do czasu, aż
kasza będzie miękka. Po ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. Następnie do garnka dodaj
śliwki,
jogurt grecki, rozpuszczony
miód i
cynamon. Całość zblenduj dokładnie. Gotowy krem przełóż do miseczek (lub słoiczków).Smacznego :)