Wykonanie
Bezglutenowy zdrowy deser być może ciut pracochłonny ale warto go przygotować.Składniki:1/2 szklanki
kaszy jaglanej1 szklanka
mleka1 łyżeczka
miodu (u mnie rzepakowy)
cynamonjabłka suszonesok z cytrynyPrzygotowanie:
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy pod
wodą do momentu gdy
woda będzie czysta, odsączamy przekładamy do garnuszka zalewamy szklanką
mleka i gotujemy dopóki
kasza nie wsiąknie całego płynu dodajemy łyżeczkę
miodu i mieszamy aż się rozpuści następnie przekładamy do blendera miksujemy na gładką masę (trwa to dość długo i jest o tyle trudne że robi się z tego gęsta breja i ciężko jest miksować trzeba co chwilę używać łyżki, ale nie poddajemy się miksujemy dalej), następnie przekładamy wszystko do miseczki dodajemy np.
jabłka suszone i
cynamon. Zjadamy czyli smacznego ;-)