ßßß Cookit - przepis na Pieczone śliwki z miodem i cynamonem

Pieczone śliwki z miodem i cynamonem

nazwa

Składniki

Wykonanie

Przepyszne, słodkie z nutą cynamonu. Mogą stanowić sam deser, przekąskę lub jako dodatek do deserów, muesli itp. na ciepło i na zimno świetnie smakuje. Nadaje się tu każda odmiana śliwek. Podpatrzone u Sweet treats baking .
Składniki :
śliwki ( dość twarde )
miód ( ilość wedle upodoban - zależeć będzie też od słodkości naszych śliwek)
cynamon
Śliwki myjemy, osuszmy, wyjmujemy pestki. Układamy w naczyniu żaroodpornym skórką do dołu. Po wierzchu polewamy cienkim strumieniem miodu i posypujemy cynamonem. Pieczemy 15-20 minut w temp. 180°C lub do momentu aż będa miękkie ale zachowają swój kształt. Czas pieczenia zalezy od twardości śliwek, których używamy. Jeśli jednak mamy miękkie i chcielibyśmy je też w ten sposób zrobic wystaczy włożyć je do piekarnika zaledwie na parę minut.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchennefascynacje.blox.pl/2014/09/Pieczone-sliwki-z-miodem-i-cynamonem.html