Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Inspiracją do powstania tej sałatki były nasze wczasy w Zakopanem. Gdy pod Gubałówką kupiliśmy bundz, od razu pomyślałam jak pyszny byłby ze słodkim
miodem,
kolorowym pieprzem ,
octem i
oliwą, połączenie kuchni podhalańskiej z modnym nurtem zdrowego żywienia. Osobiście uważam , że to pyszne połączenie, spróbujcie. Jeśli nie macie dostępny do bunca wybierzcie twardy biały słodki
ser, o delikatnym smaku, niesolony , rzekłabym słodki.
składniki:2 porcje:
ser:300 g
sera bundz2 łyżki
oliwy3 łyżki
miodukolorowy pieprz ( z młynka)2 łyżki
octu winnego ( białego)dodatkowo:op. mieszanki
sałat z
rukolą10
pomidorków koktajlowych1/2 puszki
kukurydzyPrzygotowanie:
Ser kroimy w kostkę ( 2×2 cm ).W misce mieszamy składniki marynaty aż się połączą. Wkładamy
ser, doprawiamy
pieprzem i marynujemy kilka godzin.Przed podaniem do
sera dodajemy warzywa, przekładamy na półmiski.Podajemy.
Sałatka jest pyszna z grzanką z
ciemnego pieczywa.Powiązane notki:
Sałatka śledziowa z
kurkumąSałatka wiosenna z
rzeżuchąSałata na stół Wielkanocny
Chleb razowy z
fasolową salsą
Sałatka z tortellini z
parmezanem