Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Mój synek rośnie, jest coraz bardziej ciekawy świata, jak wiecie dzieci potrzebują witamin jak nikt inny. Jako, że w sklepach ciężko jest znaleźć prawdziwe
soki godne naszej uwagi – te wyciskane nie z koncentratu, odrobinę poszperałam w internecie i natrafiłam na stronę Polskiej Róży , która oferuje swoim klientom naturalne produkty bez konserwantów, które świetnie nadają się też dla dzieci. Mam okazję przetestować dla Was kilka produktów z oferty sklepu internetowego. Jak się okazało mój synek bardzo ciekawie zareagował na
jagodowy kisiel, bardzo zaintrygował go ciemny, piękny fioletowy kolor
kisielu, w który od razu zapakował rączki i wymazał sobie nim buzię. Wszystko możecie zobaczyć na załączonych fotografiach.
Jagody polecane są przy zaparciach( ważne u dzieci) , mają dużo witam m.in. C.
Resztę możecie doczytać na stronie producenta klikopis :„Sok
jagodowy reguluje pracę układu pokarmowego, jest stosowany przy biegunkach jak również przy zaparciach. Charakteryzuje go wysoka zawartość antocyjanów mających działanie przeciwalergiczne, przeciwgrzybiczne, i przeciwwrzodowe. Antocyjany aktywnie wpływają na poprawę kondycji naczyń krwionośnych, uszczelniając i wzmacniając ich ściany zapobiegają krwawieniom. poprawiają przepływ
krwi w naczyniach wieńcowych i obniżają ciśnienie
krwi , obniżają kruchość naczyń włosowatych i polepszają jakość widzenia wzmagając ukrwienie oka i stymulując produkcję istotnej w procesie widzenia rodopsyny, uczestniczą w syntezie kolagenu, który odpowiada za stan i wygląd naszej skóry, poprawiają także wygląd włosów i paznokci. Antocyjany jako silne antyutleniacze neutralizują szkodliwe dla organizmu wolne rodniki tlenowe. Dzięki zawartości witamin C, B1 i karotenoidów
sok jagodowy działa wzmacniająco,przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.”A oto przepis:3/4 szklanki soku z
jagód 100 % Polskiej Róży3 łyżeczki
mąki ziemniacznej3 okrągłe
biszkoptyPrzygotowanie:1/3 soku odlewamy rozpuszczamy w nim
skrobię.Resztę gotujemy.Do gotującego soku wlewamy
mąkę , mieszamy energicznie, gotujemy chwilę do zgęstnienia.
Biszkopty zalewamy kilkoma łyżkami gorącej
wody, tak aby rozmiękły dodajemy do
kisielu i podajemy.Smacznego!
a to mój synek jedzący kisielek
Drodzy rodzice, możecie zrobić taki
kisiel z większej porcji i spożyć z pociechą! Przecież to samo zdrowiea starszym dzieciom możecie dodać
waniliowego budyniu.A jeśli dodamy do niego
twarożek lub
jogurt naturalny oraz kilka łyżek ulubionych
płatków śniadaniowych stanie się świetnym pożywnym śniadaniem.AniaPowiązane notki:Dla niemowląt :
ryż z jabłkami dla mamy i maluchaDla niemowląt:
Dorsz z
fasolką i ziemniaczkamiNowy dział ! Dla niemowląt : zupka brokułowa z
żółtkiem ( po 7 miesiącu )NOWOŚCI NA BLOGU! PRZEPISY DLA NIEMOWLĄT!
Pudding z dyni i
kaszy jaglanej