Wykonanie
millet groats cheesecake with dates,
cardamon and mandarine, coffee with milkSwego czasu zrobiło się u mnie dosyć monotematycznie. Wczoraj wieczorem myślałam o plackach, jednak jedzone ostatnio w godzinach wieczornych, nie wydały mi się godne sobotniego poranka. Miałam ochotę na jakiś eksperyment z moim ulubionym sernikiem. Nie chwaląc się,
powiem, że wyszedł przepyszny. Bardzo delikatny i wiem, że jeszcze kiedyś go zrobię.
/Przepis/- 150g
twarożku- 4 łyżki
kaszy jaglanej Sante- 200ml
wody- 1
jajko (osobno
białko i
żółtko)- 1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej- 1 łyżka
mąki żytniej- 1 płaska łyżka
stevii- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1.3 łyżeczki
sody oczyszczonejKaszę jaglaną gotować według przepisu na opakowaniu. W misce zmiksować
twarożek z
żółtkiem,
stevią,
mąkami,
sodą i
proszkiem do pieczenia. Do miski dodać lekko ostudzoną i zmiksowaną
kaszę jaglaną, po czym zmiksować wszystko na gładką masę. W osobnym naczyniu ubić
białko na sztywną pianę, a następnie delikatnie połączyć z masą sernikową. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub formy wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 30 minut.Na koniec przypominam o KONKURSIE. Po więcej informacji odsyłam tutaj .