Wykonanie
To chyba najprostsza z możliwych wersja tej potrawy, a zarazem moja ulubiona. Kiedyś (ok 9 lat temu) miałam okazję spróbować tabbouleh w pewnej restauracji właśnie w takiej formie i bardzo przypadła mi ona do gustu.W przepisach, które przeglądałam przygotowując ten post, znalazłam m.in. tabbouleh z dodatkiem
mięty,
ogórków czy
papryki. Mi do niego bardzo pasuje świeże, drobno posiekane
chilli.Składniki (dla 1-2 osób):pęczek
natki pietruszki1
pomidor1 łyżka posiekanej
cebuli3 łyżki
kuskususok z 0,5
cytryny1 łyżka
oliwypieprzsóllistki
pietruszki pokrój niezbyt drobno, natomiast łodyżki – najdrobniej jak możesz
pomidora pokrój w drobną kostkęwymieszaj
natkę z
pomidorem i
cebulą, dodaj
oliwę, dopraw do smaku
sokiem z cytryny,
solą i
pieprzemwymieszaj lekko ugniatając, żeby
pomidory puściły trochę sokudodaj
kuskus i ponownie wymieszajodstaw na ok 10 minut, by
kuskus wchłonął sos i zmiękłSmacznego! :)