Wykonanie
Przygotowując trzcinowe
bezy po raz pierwszy użyłam
cukru pudru trzcinowego. W połączeniu z
sokiem z cytryny uzyskałam bardzo przyjemny, słodkoowocowy smak :)I’ve used cane powdered sugar for the first
time preparing this recipe. Using it with lemon juice gave nice, fruity flavour :)Składniki (na 9 sztuk):4
białka4 dl
cukru pudru trzcinowego (np. Diamant)1 łyżeczka
soku z cytrynyszczypta
solinagrzej piec do 140 C
białka ubij z pozostałymi składnikami na pyszystą pianęnakładaj porcje piany na blaszkę wyłożoną pergaminempiecz przez 1 godzinę, wyłącz piekarnik i pozostaw do ostygnięcia –
bezy będą miały chrupiąca skorupkę i lekko „gąbkowe” wnętrze (mniej więcej jak marshmallows, tylko delikatniejsze)Smacznego! :)…Ingredients (for 9 meringues):4 egg whites4 dl cane powdered sugar1 tsp lemon juicepinch of saltpreheat oven to 140 C
whisk egg whites with the rest of ingredients until fluffyput portions on baking paperbake for 1 hour, then turn off the oven and leave to cool off – meringues will have crispy skin and a bit „spongy” inside (something like marshmallows but
more delicate)Bon appetit! :)