ßßß Cookit - przepis na Roladki które już przy smażeniu nie zwykle pachną musztardą , ich wnętrze kryje soczysta cukinię oraz bogaty w witaminy jarmuż.

Roladki które już przy smażeniu nie zwykle pachną musztardą , ich wnętrze kryje soczysta cukinię oraz bogaty w witaminy jarmuż.

nazwa

Wykonanie

22 czerwca 2015
Składniki:
( Na 4 roladki)
2 podwójna pierś z kurczaka
4 liście jarmużu
1 mała cukinia
musztarda kremska
sól , pieprz
Panierka:
1 jajko
4 łyżki mleka
2 łyżki musztardy kremskiej
bułka tarta
Przygotowanie:
Piersi oczyszczamy z błonek ,myjemy , osuszamy , przekrawamy na pół a następnie wzdłuż by powstały 4 plastry.
Oprószamy mięso solą i pieprzem.
Smarujemy po całości musztardą.
Jarmuż blanszujemy 3-4 min w osolonym wrzątku.
Odcedzamy , dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Cukinie myjemy , obieramy , ścieramy na tarce o dużych oczakach.
Na każdy płat mięsa kładziemy liść jarmużu oraz obfitą ilość cukinii , zwijamy roladkę.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem oaz musztardą to dokładnego połączenia się składników.
Bułkę tartą wsypujemy do oddzielnej miseczki.
Każdą roladkę panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Smażymy roladki na rumiano z obu stron.
Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy np. z młodymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego
Post navigation
← Jajeczne kotlety z dodatkiem cukinii , kopru i czosnku niedźwiedziego. Do podania na ciepło z młodymi warzywami lub na zimno do pieczywa.
Krokiety z warzywnym wnętrzem wzbogaconym o natkę pietruszki oraz ser żółty. Smakują wyśmienicie. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/roladki-ktore-juz-przy-smazeniu-nie-zwykle-pachna-musztarda-ich-wnetrze-kryje-soczysta-cukinie-oraz-bogaty-w-witaminy-jarmuz