Wykonanie
22 czerwca 2015Składniki:( Na 4 roladki)2 podwójna
pierś z kurczaka4 liście
jarmużu1 mała
cukiniamusztarda kremska
sól ,
pieprzPanierka:1
jajko4 łyżki
mleka2 łyżki
musztardy kremskiej
bułka tartaPrzygotowanie:Piersi oczyszczamy z błonek ,myjemy , osuszamy , przekrawamy na pół a następnie wzdłuż by powstały 4 plastry.Oprószamy
mięso solą i
pieprzem.Smarujemy po całości
musztardą.
Jarmuż blanszujemy 3-4 min w osolonym wrzątku.Odcedzamy , dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Cukinie myjemy , obieramy , ścieramy na tarce o dużych oczakach.Na każdy płat
mięsa kładziemy liść
jarmużu oraz obfitą ilość
cukinii , zwijamy roladkę.
Jajka roztrzepujemy z
mlekiem oaz
musztardą to dokładnego połączenia się składników.
Bułkę tartą wsypujemy do oddzielnej miseczki.Każdą roladkę panierujemy najpierw w
jajku a następnie w
bułce tartej.Smażymy roladki na rumiano z obu stron.Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu.Podajemy np. z młodymi
ziemniakami i
sałatką ze świeżych warzyw.SmacznegoPost navigation← Jajeczne kotlety z dodatkiem
cukinii ,
kopru i
czosnku niedźwiedziego. Do podania na ciepło z młodymi warzywami lub na zimno do
pieczywa.Krokiety z warzywnym wnętrzem wzbogaconym o
natkę pietruszki oraz
ser żółty. Smakują wyśmienicie. →