ßßß

Przygotowanie:Skrzydełka umyć ,osuszyć , poodcinać lotki (małe końcówki). Składniki na marynatę wymieszać razem , zalać skrzydełka-przemieszać dłońmi.Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.Składniki na panierkę wymieszać razem.W garnku rozgrzać mocno olej.Każde skrzydełko maczać dokładnie w ciście a następnie obtaczać w panierce tak by cała powierzchnia mięsa była nią pokryta.Smażyć skrzydełka ok 2-3 min z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem i dodatkami.SmacznegoPost navigation← Połączenie młodych ziemniaków z masłem i koperkiem jest wyśmienite do tego bogate w witaminy szparagi oraz kwaśna śmietana stanowią świetny lekki zestaw obiadowy na ciepłe dni :)Pyszna zupka dla maluchów z dodatkiem zdrowego mięsa z indyka oraz kaszy manny :) →