Wykonanie
1 stycznia 2015Składniki:0,5kg. dużych
pieczarekCiasto:2
jajka1/2 szklanki
mleka1 szklanka
maki pszennej200g. tartego
sera żółtegoPo jednej łyżeczce:
soli ,
pieprzy ,
chili ,
słodkiej paprykimąka pszenna do obtoczenia
olej do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki obrać , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.Każdą
pieczarkę przekroić na pół.Składniki na cisto połączyć razem za pomocą miksera lub trzepaczki do
jajek.( Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie , dodać
mąki , ma
mieć konsystencję ciasta naleśnikowego)W garnku rozgrzać
olej , maczać
pieczarki w cieście a następnie obtaczać w
mące.Smażyć na rumiano z każdej strony.Wyjmować łyżką cedzakową , osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.SmacznegoPost navigation← Delikatne kotlety o wyrazistym smaku.Chrupiące kawałki
kurczaka które smakują za równo na ciepło jak i na zimno.Najlepiej podać je w towarzystwie ulubionego sosu na zimo czy też na ciepło z frytkami i
sałatką ze świeżych warzyw. →