Wykonanie
Obiadek w 15 minut, naleśniki są bardzo syte :)
ciasto na 5 naleśników:1
jajo0,5 szklanki
mleka1/4 łyżeczki
soli1/2-3/4 szklanki
mąki pszennejostra i
słodka papryka,
pieprzfarsz:10 dag
szynki wieprzowej gotowanej w plastrach20-25 dag startego na dużych oczkach
sera żółtegoZ
mąki,
jaja,
mleka, przypraw przygotować ciasto.Porcję ciasta wylać na patelnie i usmażyć z jednej strony, odwrócić na drugą, zmniejszyć gaz i na połowę naleśnika wyłożyć
starty ser żółty i
szynkę, patelnię przykryć pokrywką.
Następnie po chwili nasz farsz przykryć połową naleśnika, przez krótką chwilkę podsmażać.
Następnie ciasto delikatnie nacisnąć widelcem w połowie i ostrożnie złożyć w trójkąt, jeszcze przez parę sekund podsmażać.
Gotowe, można posypać
zieleniną lub polać np.
ketchupem.