Wykonanie
Dziś pan Bulwa w towarzystwie małżonki i kotleta mielonego.Pan Bulwa jest z natury prosty (jak każdy facet) – wystarczy go ugotować, zrobić mu nos z połówki ugotowanego
grochu oczy z
pieprzu zielonego (z zalewy) usta z
pomidorka i grzywkę z karbowanej
pietruszki. Z
panią Bulwą to już rzecz odrobinę trudniejsza, bo koafiurę ma z pasty na bazie
wątróbki,
marchewki oraz
ziemniaka. Zresztą na tej samej paście państwo Bulwowie mają przyklejone usta. Ponieważ pani Bulwa to wyjątkowa elegantka, więc wpięła sobie we włosy kwiaty
rzodkiewki – bardzo smaczne podobnie jak
rzodkiewka. Niestety przydałaby się jej operacja plastyczna… jakiś drobny lifting, ale tu biedaczka musi czekać aż się pan Bulwa „odbije” na
alkoholuPasta z
wątróbki:
wątróbka gotowana drobiowa – 100 g,
ziemniak – 1 szt,
marchew gotowana duża – 1 szt,
masło – 10 g,
sól do smaku,
pieprz czarny do smaku.Przygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować razem. Doprawić do smaku i odstawić do lodówki na pół godziny – po tym czasie pasta jest gotowa do kanapek albo może posłużyć jak koafiura pani Bulwy.