ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówmasło według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki, owinąć folią aluminiową błyszczącą stroną do dołu i włożyć do gorącego popiołu, tak aby były nim otoczone i przykryć żarem. W czasie pieczenia, od czasu do czasu nasuwać żarzące się węgle. Zaostrzonym patykiem sprawdzić, czy ziemniaki są miękkie. Po wyjęciu trochę ostudzić, przekroić, posolić i położyć kawałek masła. Podawać też z dipami. Tak samo można też upiec buraczki czerwone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: