Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
masło według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki, owinąć folią aluminiową błyszczącą stroną do dołu i włożyć do gorącego popiołu, tak aby były nim otoczone i przykryć żarem. W czasie pieczenia, od czasu do czasu nasuwać żarzące się węgle. Zaostrzonym patykiem sprawdzić, czy
ziemniaki są miękkie. Po wyjęciu trochę ostudzić, przekroić, posolić i położyć kawałek
masła. Podawać też z dipami. Tak samo można też upiec
buraczki czerwone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: