ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki z ogniska

Ziemniaki z ogniska

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
masło według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki, owinąć folią aluminiową błyszczącą stroną do dołu i włożyć do gorącego popiołu, tak aby były nim otoczone i przykryć żarem. W czasie pieczenia, od czasu do czasu nasuwać żarzące się węgle. Zaostrzonym patykiem sprawdzić, czy ziemniaki są miękkie. Po wyjęciu trochę ostudzić, przekroić, posolić i położyć kawałek masła. Podawać też z dipami. Tak samo można też upiec buraczki czerwone.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12644/Ziemniaki-z-ogniska