Wykonanie
Składniki
makaron muszelki, 250 g
filet z kurczaka, 300 g
sól,
pieprz,
papryka słodka i ostra
oliwa do smażenia
jajka, 4 duże
papryka czerwona, 1 średnia
ananas, 250 g
kukurydza, 170 g
natka pietruszki, 1 pęczek
majonez, 300-350 mlSposób przygotowania
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną
wodą.Filet umyć, osuszyć i usunąć białe błonki. Przyprawić
solą,
pieprzem i
papryką. Rozgrzać
oliwę na patelni grillowej. Smażyć
kurczaka z obu stron na złoty kolor. Kiedy wystygnie pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo. Oskubać, a następnie drobno pokroić. Z
papryki usunąć gniazdo i białe błonki. Pokroić w kosteczkę.
Ananasy odcedzić z zalewy. Pokroić w paseczki.
Kukurydzę wrzucić na sitko i przelać zimną
wodą.
Natkę posiekać.Wszystkie składniki umieścić w misce. Przyprawić
solą i
pieprzem. Dodać
majonez. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę, aby się przegryzło.