Wykonanie
Ten przepis to nadzienie w przepisie Orientalne, wytrawne naleśniki z nadzieniem ziemniaczanym wg Gordona Ramsaya. Jest ono tak smaczne, że zasługuje na oddzielny wpis na blogu. To świetny pomysł na wykorzystanie pozostałych z obiadu
ziemnaków, ktore smakują dzięki niemu "jak nowe". Można podać je z
sałatką lub jako dodatek do każdego obiadu, ktory chcelibyśmy podać z
ziemniakami. Świetnie będą smakowały nawet z klasycznymi kotletami schabowymi.
![](/Data/Images/passionfruit.blox.pl\2015_slash_10_slash_Aromatyczne-odsmazane-ziemniaki-w-stylu-indyjskim/l/326421150.JPG)
1 łyżeczka nasion czarnej
gorczycy (ew. zwykłej jasnej)1 duża
cebula - obrana, pokrojona w
pióra3
pieczarek - pokrojonych w plastry1 łyżeczka
curry1 ząbek
czosnku - obrany, posiekany4-6 gotowanych
ziemniaków - pokrojonych w mniejsze kawałki
sól i ew. świeżo zmielony
czarny pieprzoliwa z oliwek lub
olej do smażeniaNa patelni, na niedużej ilości
oliwy, podsmażamy nasionka
gorczycy, aż usłyszymy, jak strzelają. Wówczas dodajemy
curry,
cebulę,
czosnek i
pieczarki. Smażymy mieszając, aż
cebula będzie szklista, a
pieczarki podsmażone. Dodajemy pokrojone w małe kawałki
ziemniaki. Całość mieszamy i smażymy, aż
ziemniaki będą lekko rumiane. Doprawiamy do smaku
solą i ew. świeżo zmielonym
czarnym pieprzem.