ßßß
Składniki:10 połówek5 jaj100 g serka twarogowego ziołowego100 g wędzonego na zimno łososia4 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku1 łyżeczka drobno posiekanej pietruszkiok. łyżki soku z cytrynysólpieprzWykonanie:Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy je ze skorupki, przekrawamy na pół i oddzielamy żółtko od białka. Serek przekładamy do miseczki i ugniatamy widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę. W miseczce do serka dodajemy łososia, pietruszkę i szczypiorek. Wkruszamy żółtko (nie rozdrabniamy go jednak z bardzo). Dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy delikatnie. Gotowym farszem wypełniamy białka i podajemy :)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ! :)