Wykonanie
Łosoś jest zdecydowanie moją ulubioną
rybą. Miałam taki okres w życiu, że potrafiłam go jeść na śniadanie, obiad i kolację. Chyba spróbowałam go w każdej wersji: wędzony na zimno, na gorąco, z patelni, piekarnika, z grilla, tatar z
łososia, sushi z
łososiem. Dzisiaj zaprezentuję mój przepis na szybki, dietetyczny i smaczny obiad na bazie
łososia.Składniki:4 średniej wielkości filety z
łososia1,5 łyżki
oliwy z oliwek1/4 łyżeczki
rozmarynu,
tymianku i
koperku1 łyżeczka
musztardy miodowej1 ząbek
czosnkipieprz,
sól
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Mieszamy wszystkie składniki na marynatę ze sobą. Naczynie w którym będziemy piec
rybę smarujemy
masłem lub
oliwą. Układamy płaty
łososia i nacieramy do marynatą. Pieczemy 20-25 minut.Smacznego!