Wykonanie
Pin It
Tym razem mojemu Ślubnemu znudziły się tradycyjne kotlety mielone i postanowił zrobić coś po swojemu. Wyszła piękna i smaczna pieczeń rzymska. Zachęcam innych ślubnych do wypróbowania :-)
Składniki:750 g
mielonego mięsa drobiowego1 spora
cebula3
jaja świeże3
jaja ugotowane na twardo1 łyżka
koperku ( u mnie mrożonego)1/2 łyżeczki
przyprawy piri-
piri w płynie, można zastąpić
chili1/2 łyżeczki
papryki wędzonej2-3 łyżki chłodnej
wodysól,
pieprzWykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy
mielone mięso,
jaja, wszystkie
przyprawy i mieszamy.Natłuszczamy i posypujem
bułką tartą keksówkę, wykładamy
połowę mięsa, układamy
jaja ugotowane na twardo i na to układamy resztę
mięsa.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy
mięso przez godzinę w kąpieli
wodnej. Po tym czasie pieczeń wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie wchłoną się w
mięso wszystkie
soki powstałe w czasie pieczenia i
mięso będzie wilgotne w środku.