ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane pastą z sardynek

Jajka faszerowane pastą z sardynek

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Owsianka bananowa z pastą ...
Ekologicznie, zdrowo i ... »
Ostatnio się utarło, że w niedzielę przyrządzam rybne przysmaki. Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie jajka faszerowane pastą z sardynek. Połączenie smaków naprawdę trafione. Takie jajka możecie zjeść jako danie codzienne lub podać na ozdobnym talerzu np. na sylwestrowej zabawie. Spróbujcie. Szybko i smacznie, bo czasem nie trzeba nic więcej :)
Składniki: (dla ułatwienia na mniejszą porcję - 8 połówek faszerowanych jajek)
4 jajka klasy M
1 puszka sardynek w oleju roślinnym Graal 110 g
1 3/4 łyżki majonezu
1 łyżka drobno posiekanego pora (około 0,5 cm)
sól i pieprz do smaku
propozycja podanie: sucharki i 2-3 rzodkiewki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Do miseczki przekładamy sardynki z puszki (! bez oleju). Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy drobno posiekanego pora.
Ostudzone i obrane jajka przecinamy na dwie połówki, wydrążamy żółtka. Połówki białek układamy na talerzu.
Żółtka dodajemy do miseczki z sardynkami i porem. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej przypraw.
Za pomocą małej łyżeczki nakładamy przygotowaną pastę w miejsca po żółtkach.
Faszerowane jajka podajemy same lub z kawałkami rzodkiewki np. w towarzystwie sucharków.
Smacznego
poniedziałek, 14 grudnia 2015, matleen
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Ostatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...
Black banana cake. Czarne ...
Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-jagodowy deser ...
Jakość, smak i zdrowie. ...
Deser w rustykalnym stylu. ...
Ręcznie robione, z pasją ...
10 szybkich przepisów na ...
Piernikowa chmurka z karobową ...
KONKURS URODZINOWY! Proste ...
KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszki
Prawa autorskie
Treści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.
Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracy
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Zapraszam na Instagram
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.
Pisz blog
Źródło:http://slodkieokruszki.blox.pl/2015/12/Jajka-faszerowane-pasta-z-sardynek.html