ßßß Cookit - przepis na Wilgotne, mocno czekoladowe brownie z malinami

Wilgotne, mocno czekoladowe brownie z malinami

nazwa

Wykonanie

Tak jak tu . Kilka malin i dużo czekolady, najlepsze na ciepło, z dodatkową porcją serotoniny. Miękkie, dość wilgotne i bez jajek. Maliny fajnie kontrastują smakiem z czekoladowym ciastem. Malinowo jeszcze będzie, żeby tylko nie przegapić sezonu! ;)
1,5 szklanki mąki
5 łyżek kakao
3/4 szklanki cukru, najlepiej brązowego
3/4 łyżeczki sody
szczypta soli
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka octu
łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mleka
garść malin
Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę (20x20), wsypać maliny. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20- 25 minut. Podować oblane czekoladą lub opruszone cukrem pudrem. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/08/wilgotne-mocno-czekoladowe-brownie-z.html