Wykonanie
No i na lekki porażeniu
słonecznym się skończyło. Wczorajsza pogoda była bardzo zdradliwa. Idąc na basen odkryty byłam przekonana, że z opalania nic nie będzie, ponieważ słonko było za taką jakby mgiełką. Tym czasem wieczór zafundował mi wysoką temperaturę, ból głowy, ogromny ból żołądka (nie wiem od czego) i rozpalone ciało. Dziś znów upał, żar z nieba, działka i oczko
wodne już na mnie czeka mam zamiar nawet z niego dziś nie wychodzić ! Swoja
drogą pamiętam jak byłam mała i całymi dniami się w nim pluskałam a babcia przynosiła mi nawet obiad na materac :)W taki upał ktoś skusi się na ciacho z
rabarbarem ? Brak
jajek jest spowodowany
brakiem ich w lodówce więc szukałam fajnej alternatywy i mi wyszło.Składniki:
- dwie laski
rabarbaru- 1,5 szklanki
mąki- 1/2 szklanki
cukru- 1 łyżka
cukru z
wanilią- szczypta
soli- 3 łyżki
kakao- 1 łyżeczka
sody- 1/3 szklanki
oleju- 1 łyżka
octu- 1 szklanka chłodnej przegotowanej
wodyPrzygotowanie:
Rabarbar pokroić na małe kawałki i zasypać
cukrem.Suche składniki zmieszać, dolać składniki płynne, wymieszać mikserem do ich połączenia. Przelać ciasto do tortownicy ułożyć na wierzchu
rabarbar i piec w 180°C, przez ok. 25-30 minut, do suchego patyczka.Smacznego :)