ßßß Cookit - przepis na 824. jesienny krem jaglany.

824. jesienny krem jaglany.

nazwa

Wykonanie

Jeden z najlepszych kremów... jaglany ! Ta kasza ma w sobie to coś i praktycznie w każdym możliwym daniu, czy to wytrawnym czy słodkim, smakuje wspaniale. Dziś krem z jej udziałem w jesiennym klimatach - z dynią oraz jabłkiem . Do tego aromatyczne przyprawy takie jak cynamon, imbir, wanilia i kardamon oraz słodycz świeżych daktyli . Oczywiście u mnie nie brak orzechów, są nerkowce oraz migdały - postanowiłam uprażyć je na patelni i otulić warstwą syropu klonowego . Na koniec jeszcze tylko jagody goji dla zdrowia i śniadanie gotowe! Pełne smaku, samych pozytywnych wartości odżywczych i dodające po prostu energię na kolejny szkolny dzień :)
dyniowo-jabłkowy krem jaglany (na mleku sojowym) podany z nerkowcami oraz migdałami prażonymi w syropie klonowym oraz jagodami goji
pumpkin-apple millet cream (with soy milk) served with cashews and almonds with maple syrup and goji berries
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- szklanka mleka sojowego (lub inne)
- jabłko: wydrążone, ale ze skórkę zostawić!
- dwie spore łyżki gęstego puree dyniowego
- świeże lub suszone daktyle
- cynamon, imbir, mielona wanilia, kardamon
Kaszę jaglaną ugotować najlepiej wieczorem. Rano zmiksować dokładnie z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
To danie bierze udział w konkursie urodzinowym u Veggie :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Czas zebrać myśli, zdecydować... o przyszłości przede wszystkim. Wyznaczają nam pewne 'granice', a większość nie ma pojęcia co tak na prawdę chcę w życiu robić. Na szczęście problemu z tym nie mam. Powoli, do celu, spełniam marzenia :)
Przyjemnego czwartku!
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/09/824-jesienny-krem-jaglany.html