Wykonanie
Jeden z najlepszych kremów... jaglany ! Ta
kasza ma w sobie to coś i praktycznie w każdym możliwym daniu, czy to wytrawnym czy słodkim, smakuje wspaniale. Dziś krem z jej udziałem w jesiennym klimatach - z
dynią oraz
jabłkiem . Do tego aromatyczne
przyprawy takie jak
cynamon,
imbir,
wanilia i
kardamon oraz
słodycz świeżych
daktyli . Oczywiście u mnie nie brak
orzechów, są
nerkowce oraz
migdały - postanowiłam uprażyć je na patelni i otulić warstwą
syropu klonowego . Na koniec jeszcze tylko
jagody goji dla zdrowia i śniadanie gotowe! Pełne smaku, samych pozytywnych wartości odżywczych i dodające po prostu energię na kolejny szkolny dzień :)
dyniowo-
jabłkowy krem jaglany (na
mleku sojowym) podany z
nerkowcami oraz
migdałami prażonymi w
syropie klonowym oraz
jagodami gojipumpkin-apple millet cream (with soy milk) served with cashews and almonds with maple
syrup and goji berries
Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- szklanka
mleka sojowego (lub inne)-
jabłko: wydrążone, ale ze skórkę zostawić!- dwie spore łyżki gęstego puree
dyniowego- świeże lub
suszone daktyle-
cynamon,
imbir, mielona
wanilia,
kardamonKaszę jaglaną ugotować najlepiej wieczorem. Rano zmiksować dokładnie z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!To danie bierze udział w konkursie urodzinowym u Veggie :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Czas zebrać myśli, zdecydować... o przyszłości przede wszystkim. Wyznaczają nam pewne 'granice', a większość nie ma pojęcia co tak na prawdę chcę w życiu robić. Na szczęście problemu z tym nie mam. Powoli, do celu, spełniam marzenia :)Przyjemnego czwartku!