Wykonanie
Nie wiem jak u Was, ale ja ostatnio mam ochotę na proste, klasyczne smaki. Teraz najchętniej przyrządzałabym stale miseczkę jakieś rozgrzewającej potrawy, a chyba zgodzicie się, że owsianka w tej kwestii jest najlepsza. No chyba, że jeszcze smaczne warzywne zupy krem, które również uwielbiam. Na śniadanie jednak miska owsianki z rozgrzewającymi
przyprawami -
cynamonem,
imbirem i
kardamonem, a do tego aromatyczna
wanilia i mielone
orzechy laskowe . Podaję wraz z słodką karmelizowaną
gruszką - w tej wersji smakuje mi szczególnie. Na koniec polewam już tylko musem z
orzechów laskowych i rozkoszuję się smakiem śniadania... Tak gęsta, że aż łyżeczka staje :D
orzechowa* owsianka na
mleku sojowym z
cynamonem,
imbirem,
kardamonem i
wanilią podana z karmelizowaną
gruszką oraz musem z
orzechów laskowychhazelnut* oatmeal with soy milk, cinnamon, ginger,
cardamon and vanilla served with caramelized pear and hazelnut mousse*z mielonymi
orzechami laskowymi*with ground hazelnutMamy piątek. Choć czeka mnie jeszcze nie tak łatwe wyzwanie w szkole to myślami jestem już w okolicach popołudnia, kiedy zobaczę się z osobą bliską mojemu
sercu, za którą tak bardzo tęskniłam :)Miłego piątku!