Muffinki śliwkowe na szybkiego. Bardzo je lubię, bo są puszyste, mięciutkie i robi je się naprawdę szybko. Przyszłam dzisiaj z pracy dosyć późno ale już w drodze do domu miałam plan, że właśnie upiekę muffinki ze śliwkami .Składniki:10 muffinków180 g mąki100 ml oleju150 ml crème fraîche1 duże jajko40 g trzcinowego cukru40 g cukru½ łyżeczki proszku do pieczenia¼ łyżeczki oczyszczonej sody½ łyżeczki waniliowego ekstraktuszczypta soli4 duże śliwkiJak zwykle suche składniki i mokre wymieszaj w oddzielnych miskach, a następnie połącz miksując lekko lub mieszając łyżką. Papierowe papilotki umieść w muffinkowej formie i napełnij ciastem. Pokrój śliwki w kostkę i wciśnij w ciasto. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika na 175ºC, nastawionego na termoobieg i piecz przez 20 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone muffinki oprósz cukrem pudrem.Polecane przepisyMuffinki z awokadoDyniowe placuszki z pistacjamiMuffiny mocno czekoladowe z kawałkami czekoladyMini tarta czekoladowa z malinamiWaniliowe cupcakes z kiwi