ßßß
150 g masła, w kawałkach200 g ciemnej czekolady, w kawałkach220 g drobnego cukru(1 szklanka)2 łyżeczki ekstraktu z wanilii3 jajka75 g mąki(1/2 szklanki)75 g mąki ze środkiem spulchniającym(1/2 szklanki) lub mąki zwykłej plus 1 łyżeczka proszku do pieczenia i szczypta soli100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki150 g świeżych malin (mogą być mrożone)Nastawiamy piekarnik na 180 st C. Natłuszczamy kwadratową foremkę o bokach 19 cm i wykładamy papierem do pieczenia.Masło i ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z cukrem i ekstraktem wanilii, dodajemy roztrzepane jajka, mąki, białą czekoladę i maliny. Mieszamy. Masę wkładamy do przygotowanej foremki i pieczemy ok 35 min. Studzimy w foremce, wyciągamy i kroimy na kwadraty.