ßßß
Muffiny czekoladowo jogurtoweSkładniki: na 10 muffinów300 ml mąki100 ml zmielonych migdałów bez skórki4 łyżki kakao200 ml cukru100 g posiekanej gorzkiej czekolady2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajko125 ml oleju200 ml jogurtuszczypta soli1 łyżka cukier puder do posypania
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj. W drugiej misce lekko ubij jajko z cukrem, solą i jogurtem, po czym dodaj olej i wymieszaj. Teraz połącz mokre składniki z suchymi za pomocą szpatułki. Duże papierowe papilotki umieść we wgłębieniach muffinkowej formy i napełnij trochę więcej niż do połowy. Piecz muffinki w nagrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu około 15 stopni więcej) przez około 20 minut. Wyjmij muffinki i ostudź, a przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Polecane przepisyMuffiny dyniowe ze śliwkamiMuffinki śliwkowe na szybkiegoDyniowe cupcakes z kremem cynamonowymWaniliowe cupcakes z kiwiBabka ucierana żółta i bardzo aromatyczna