Wykonanie
250g
mąki50g
kakao100g
czekolady białej100g
czekolady mlecznej100g
czekolady gorzkiej400g surowej dyni180g
cukru2
jajka100ml
oleju2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soliDynię obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,
czekoladę pokroić na drobne kawałki. W misce zmieszać
mąkę,
kakao,
proszek do pieczenia,
sól, dodać do tego zmiksowane
jajka,
cukier i
olej. Dokładnie wymieszać i dodać
dynię i
czekoladę, Wymieszać, przełożyć do tortownicy (24cm) i piec 45 minut w 180 stopniach.Upieczone ciasto przecięłam na dwa blaty, przełożyłam
mascarpone wymieszanym z
bitą śmietaną, 3 łyżkami
cukru i
truskawkami. Oprószyłam
cukrem pudrem.