Chleb ze słonecznikiem z multicookera

nazwa

Wykonanie

Domowy chleb najsmaczniejszy..
700 g mąki
40 g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
2 płaskie łyżeczki soli
1 łyżka oliwy
0,5 l letniej wody
1 łyżka słodu
pestki słonecznika
Do ciepłego mleka wsypać cukier, dodać rozkruszone drożdże, 1 łyżkę mąki i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut, aby zaczyn ruszył.Mąkę przesiać , dodać sól i wymieszać. Wlać olej, wyrośnięty zaczyn i wodę oraz pestki słonecznika. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto przełożyć do misy multicookera i ustawić program Yogurt - na 1 godzinę do wyrośnięcia .Ustawić program Bake na 2 godziny ,temperatura 150 stopni. Po 1 godzinie chleb przewrócić na drugą stronę.Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/09/chleb-ze-sonecznikiem-z-multicookera.html