ßßß Cookit - przepis na Pizza na grubszym cieście

Pizza na grubszym cieście

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Żurek Wielkanocny w chlebie z ...
Biały puch z wiórkami ... »
Kiedy nie wiesz co zrobić na obiad prosty przykład pizza jest rozwiązaniem robisz ją szybko i smacznie
Ciasto na pizze
1 łyżka cukru
600 gram mąki
60 gram drożdży świeżych
szczypta soli
mleko 2 szklanki (do wyrobienia ciasta i rozczynu do pizzy jak zabraknie to dodać w trakcie wyrabiania ciasta )
Farsz:
pieczarki 15 szt
szynka 300 gram
oliwki zielone15 sztuk w plasterkach
ser gouda 300 gram
keczup pikantny 200 gram
bazylia 1 łyżka Kamis
oregano 1 łyżka Kamis
zioła prowansalskie 1 łyżka Kamis
Do miski wsypujemy mąkę robimy w niej zagłębienie. Do szklanki wlewamy 125 gram mleka dodajemy drożdże i cukier mieszamy do rozpuszczenia rozczyn wlewamy do zagłębienia w mące lekko mieszamy z mąką aby nam się połączyło dodajemy szczyptę soli . Przykrywamy ściereczką na 30 minut. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy znowu na 20 minut . Wałkujemy i wykładamy na blaszkę od pieca tą czarną dużą płaską . Polewamy keczupem na całość i dodajemy zioła tez posypujemy po całości na to pieczarki szynka oliwki . Zapiekamy 25 minut i dopiero wtedy posypujemy startym serem trzymamy do rozpuszczenia podajemy polana keczupem .
wtorek, 02 kwietnia 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/04/Pizza-na-grubszym-ciescie.html