Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szczawiowa
Botwinkowy chłodnik »Pizza właściwie to pizzerin-kiCiasto na pizze:500 gram
mąkiszklanka -dwie
wody ciepłej ( zależy od tego jak ciasto nam sie zagniata )
drożdże 50 gram
cukier 1 łyżkaszczypta
soliolej 1 łyżkaRobimy rozczyn z
wody 150 gram
drożdży 50 gram i łyżki
cukru w szklane rozrabiamy i zostawiamy aż
drożdże zaczną pracować. Resztę
mąki wsypujemy do miski dodajemy do niego rozczyn i mieszamy wlewamy
olej . Ciasto odchodzi od ręki , zostawiamy je na 30 minut by wyrosło . Wyrobione wyrośnięte ciasto dzielimy na 5-6 porcji i robimy małe pizze .Farsz do pizzy :
keczupbazylia Kamis
oregano Kamis
zioła prowansalskie Kamis
pieczarki szynkaser mozzarellapapryka marynowana kolorowa
keczupSkładniki na oko
dawałam tyle ile akurat chciałam .Każdy placek pizzy smarujemy
keczupem , posypujemy
ziołami ( sypie tyle by lekko zakryło mi
keczup ) kładę
pieczarki i
szynkę piekę z 15 minut i kładę plastry
mozzarelli trzymam chwilkę do rozpuszczenia i gotowe.
sobota, 22 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter