ßßß Cookit - przepis na Pizzerrinki na wodzie

Pizzerrinki na wodzie

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Szczawiowa
Botwinkowy chłodnik »
Pizza właściwie to pizzerin-ki
Ciasto na pizze:
500 gram mąki
szklanka -dwie wody ciepłej ( zależy od tego jak ciasto nam sie zagniata )
drożdże 50 gram
cukier 1 łyżka
szczypta soli
olej 1 łyżka
Robimy rozczyn z wody 150 gram drożdży 50 gram i łyżki cukru w szklane rozrabiamy i zostawiamy aż drożdże zaczną pracować. Resztę mąki wsypujemy do miski dodajemy do niego rozczyn i mieszamy wlewamy olej . Ciasto odchodzi od ręki , zostawiamy je na 30 minut by wyrosło . Wyrobione wyrośnięte ciasto dzielimy na 5-6 porcji i robimy małe pizze .
Farsz do pizzy :
keczup
bazylia Kamis
oregano Kamis
zioła prowansalskie Kamis
pieczarki szynka
ser mozzarella
papryka marynowana kolorowa
keczup
Składniki na oko dawałam tyle ile akurat chciałam .
Każdy placek pizzy smarujemy keczupem , posypujemy ziołami ( sypie tyle by lekko zakryło mi keczup ) kładę pieczarki i szynkę piekę z 15 minut i kładę plastry mozzarelli trzymam chwilkę do rozpuszczenia i gotowe.
sobota, 22 czerwca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/06/Pizzerrinki-na-wodzie.html